یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
5

عضو شورای عالی حوزه های علمیه با تبیین سه شرط اساسی رسیدن به مقامات معنوی گفت: اگر انسان در این دنیا به حساب خود رسیدگی کنید بهتر است تا این که در روز قیامت مورد حسابرسی قرار گیرد.

به گزارش خبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام والمسلمین نکونام در مراسم افتتاحیه سال تحصیلی 94 – 93 مدرسه علمیه حقانی قم در سخنانی بیان داشت:یکی از مسائلی که در موفقیت دنیا و آخرت نقش بسیاری دارد و مورد تاکید روایات می باشد ، محاسبه نفس است.

وی افزود: اگر بخواهیم در کنار درس به مقامات بالایی برسیم مرهون کارهایی است که باید رعایت کنیم از جمله، «مشارطه» یعنی صبح با خدا شرط کند که بر خلاف خواست الهی کاری را انجام ندهد، « مراقبه» یعنی در طول روز مواظب باشد بر خلاف شرطش با خداوند عمل نکند و «محاسبه» یعنی در پایان هر روز اعمال روز گذشته را حساب کند و ببیند مطابق شرط عمل کرده یا تخلف کرده است.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اظهارداشت:  حضرت امام ره می فرمایند، این کار ابتدا کار مشکلی است که انسان مراقب باشد، ولی بعد از مدتی برایش عادی می شود و آن وقت اگر بخواهد بر خلاف آن عمل کند، سخت است.

استاد حوزه علمیه قم  با بیان این که اگر انسان اینجا از خود حساب بکشد بهتر است تا این که روز قیامت از او حساب بکشند یادآورشد: رسول مکرم اسلام (ص) به اباذر فرمودند، یا اباذر هیچ مرد پرهیزگاران نمی‌شود تا این‌که از نفس خودش حساب بکشد و حسابرسی خودش، شدیدتر و سخت تر از حسابی که شریک از شریک خود می کشد.

وی ادامه داد: چنین شخصی علم پیدا می کند که غذایی که تهیه کرده و خورده از کجا بدست آمده است، مشرب و محل آشامیدنش چه بوده و لباسش از کجا تهیه شده از حلال یا حرام و کسی که باکی ندارد که مال و اموالش را از کجا بدست می آورد خداوند هم باکی ندارد که از کدام در  او را وارد جهنم کند.

وی با بیان این که بزرگان بر  سه مسئله تکیه داشته و آن را مورد توجه قرارداده اند گفت: جمله اول، محاسبه اعمالی است که انسان انجام می‌دهد، حرفها ، قدمها ، نگاهها ، صداها و سخنانی که می شنود و آنچه از فعل و قول از انسان صادر می شود را حساب کند.

حجت الاسلام والمسلمین نکونام با بیان این که خداوند دستوراتی به ما داده است آنچه انجام داده ایم با آنچه از ما خواسته اند موافق بوده است یا برخلاف آن است افزود:  انسان به اعمال روز گذشته نگاه کند، اگر خلاف دین بوده جبران کند و اگر عمل درستی ‌بوده بررسی کند که آیا آن عمل را درست انجام داده است یا خیر. درستی عمل یک مسئله است و درست انجام دادن آن مسئله دیگری است.

وی با بیان حدیثی از حضرت امیر علیه السلام که  فرمودند، اگر نامه ای برای کسی می نویسی وقتی تمام شد برگرد و دوباره بخوان تا نقصی نداشته باشد و بعد آن را ارسال کنید، یادآور شد: سیره عقلا بر این بوده است اعمالشان را بازبینی می‌کردند حتی اگر اعمال جزیی بود، پس در مورد اعمالی که سرنوشت ابدی ما را رقم می زند باید برگردیم و ببینیم چه چیزی فراهم کرده ایم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha